Member Aku Rot

Posted: July 23, 2013 in Lain - Lain

Adui ni la first time aku nak menjinakan diri dalam menulis blog..Ni semua sebab MEMBER KU ROT..Mukadimah aku ni aku nak cite la kat korang tentang rakan yang aku dah anggap macam sahabat..Aku kenal dia dari aku tingkatan 1 lagi..Masa sekolah dulu aku tak la berapa rapat sangat dengan Rot ni, tpi tetap baik sebab aku dan Rot adalah player bolasepak sek bawah 15 tahun masa tu..Tapi aku berkawan ngan Rot ni sampai aku tingkatan 3 je tahun 1999 sebab lepas tu aku pindah sekolah dan Rot tetap di sekolah tu..Habis zaman persekolah adalah aku jumpa Rot ngan kawan-kawan yang lain bila kami buat program ziarah aidilfitri..Nak jadi cita macam mana yang aku boleh hargai sangat Rot ni kalau tak silap tahun 2008..Aku ke bank rakyat nak buat pinjaman dan tekejut aku tetiba orang yang uruskan loan aku tu Rot..Macam tak caya gak masa tu..Dan bermula dari saat itu aku kerap jumpa dengan Rot sampai la sekarang..1 sebabnya adalah bidang tugas aku yang memang perlukan Rot sampai bila-bila insyaalah..Apa pun Rot aku sangat berbanyak terima kasih kat ko sebab ko banyak tolong aku tentang semua urusan terutama bisnes aku..Aku akan ingat sampai bila-bila..Aku pun tak tau apa istimewanya Rot ni sampaikan aku nak beli kereta pun aku tanya dia..Mulanya aku saje sembang ngan Rot aku nak ambik kereta sport Nissan Skyline R34, Rot menyokong 100%..Tapi sebab masa tu kalau tak silap umur aku 23 tahun dan kereta tu pulak harga atas 200k lebih la dan bank berani bagi aku loan cuma 180k..Jadi aku batalkan niat sebab nak bayar downpayment tu yang tak larat..Dah macam tu aku sembang la ngan Rot aku nak ambik BMW la pulak, dengan tenang dan rasa tak bersalah Rot sound aku,apa barang Don kereta orang tua la..Aku pun ikut je cakap mamat ni..Rot pulak bagi cadangan suruh aku ambik Mitsubishi Evo..Aku pun boleh ok je, padahal duit aku yang nak keluar ni..Jadi set 1 hari aku ngan Rot pergi showroom kat Damansara untuk tengok kereta yang Rot cadangkan tu la..Alhamdulilah kereta yang Rot cadangkan tu ada..Tak cakap banyak aku terus je apply loan dan selepas 1 minggu loan aku lulus dan kereta pun boleh keluar..Nak ceritaImage istimewanya sahabat aku Rot ni, masa aku nak ambik kereta Rot ikut dan mamat ni yang aku bagi rasmikan kereta baru aku tu..Dah tu balun bagai tak ingat..aku kat sebelah yang mengigil..Itu la serba sedikit cerita aku pasal sahabat aku Rot..Ok jumpa lain kali..enjoy..

Advertisements